Noutãti

Anunt inscriere si reinscriere 2024

Pentru detalii dati click aici.

Scoala Altfel 2023-2024

Pentru detalii privind calendarul de activitãti dati click aici.

Festivalul Judetean ”Deschide usa crestine”

Pentru cã decembrie este luna colindelor, am ales sã colindãm si Grãdinita cu Program Prelungit Step by Step, doar cã de aceastã datã am fost invitati sã participãm la Festivalul Judetean ”Deschide usa crestine”. Cele 3 cete de colindãtori, din grupele mari participante: Grupa Mare ”Step by Step” - educatoare Goga Anca, Grupa Mare A - educatoare Amarandei Anamaria, Magdãu Daniela, Grupa Mare B - educatoare Grigor Georgiana, Groza Gabriela, au îmbrãcat costumele populare si au transmis prin colinde si urãri, o parte din traditiile maramuresene desfãsurate cu ocazia Crãciunului. Toti participantii au obtinut premiul 1.

Colind la Primãrie

Grupul de colindãtori format din prescolarii grupelor mari, coordonati de Goga Anca, Magdãu Daniela, Groza Gabriela, Amarandei Anamaria si Grigor Georgiana au avut grijã ca spiritul si magia sãrbãtorilor de iarnã sã ajungã la toatã lumea, asadar au pornit la colindat la Primãria Municipiului Baia Mare, unde au fost întâmpinati de toti angajatii cu zâmbetul pe buze. Colinda a fost rãsplãtitã cu multe aplauze si cadouri din partea mosului.

Asteptând pe Mos Nicolae

Copiii de la Grupa Mijlocie A, stiu cã trebuie sã aibã ghetutele sau cizmulitele lustruite, deoarece Mos Nicolae va veni pe la ei sã le aducã daruri celor cuminti. Copiii neascultãtori primesc în schimb o nuielusã, menitã sã îi atentioneze si sã le aducã aminte cã trebuie sã asculte de pãrintii si bunicii lor. Pentru Mos Nicolae este suficient sã se uite prin ferestre pentru a-si da seama dacã un copil a fost cuminte sau nu.

Activitãti extracurriculare

În cadrul activitãtilor extracurriculare, copii de la Grupa Mijlocie A, au avut urmãtoarele activitãti:
Teatru de pãpusi – "Apolodor" si cãlãtorie în mijloacele de transport.

În asteptarea Crãciunului

Prescolarii de la Grupa Mijlocie B, coordonati de educatoarea Grigor-Tomoiagã Andreea au desfãsurat diferite activitãti în asteptarea Crãciunului. La realizarea felicitãrilor au fost ajutati de cãtre pãrinti, atmosfera fiind una relaxantã, de sãrbãtoare. La final s-au delectat cu o gustare dulce fãcutã chiar de ei.

"Turtita"

A fost o zi specialã pentru copiii Grupei Mijlocii B, educatoare Grigor-Tomoiagã Andreea. Plecând de la povestea „Turtita”, am hotãrât sã facem si noi câteva turtite pentru a ne îndulci ziua. Pentru cã am vrut sã le bãgãm si la cuptor, ne-am deplasat în bucãtãrie si împreunã cu doamna bucãtãreasã am pornit cuptorul.

Sã facem bradul sã zâmbeascã

Grupa mijlocie A Step by Step si-a invitat pãrintii la o activitate comunã, în preajma sãrbãtorilor de iarnã 2019. Împreunã au muncit si au creat decoruri pentru un pom de iarnã, sub genericul
„Sã facem bradul sã zâmbeascã”. Si în final... au reusit!

Micii actori pe scenã

În cadrul proiectului educational ”MICII ACTORI PE SCENÔ, proiect în parteneriat cu Teatrul Municipal si alte echipe de actori din tarã, copiii urmãresc lunar câte un spectacol de teatru fie în grãdinitã, fie se deplaseazã la teatru. Acest proiect are scopul de a le dezvolta copiilor interesul spre lumea artelor.

”Sãnãtos, voios, voinic”

În sãptãmâna denumitã generic ”Sãnãtos, voios, voinic” copiii din Grupa Micã "Step by Step" au primit vizita unei asistente stomatolog. Aceasta le-a explicat copiilor importanta vizitei la cabinetul stomatologic cât si importanta igienei orale zilnice încã de la vârste timpurii.

Activitate gospodãreascã

Prescolarii Grupei Mari B s-au bucurat de magia sãrbãtorilor de iarnã printr-o activitate gospodãreascã. Cu ajutorul unei mãmici de la grupã, au realizat ornamente dulci din martipan, pe care ulterior le-au si gustat. Au fost încântati de rezultatul final si si-au exprimat dorinta de a relua activitatea si cu alte ocazii.

Carnavalul toamnei

Emotie, muzicã, culoare, frunze, dovleci, cele mai frumoase costume si cei mai minunati pãrinti si copii, au fost ingredientele celui mai reusit carnaval al toamnei desfãsurat la Grupa Mare „Step by Step” educatoare Goga Anca. Fiecare copil împreunã cu pãrintele însotitor si-au prezentat costumele si dovleci, iar la sfârsit au fost recompensati cu diplome si o suprizã dulce din dovleacul magic.

Cizmulite colorate

Asteptãm cu mare drag iarna în special venirea lui Mos Nicolae, care marcheazã începutul sãrbãtorilor magice. Pentru cã stim si sã oferim nu doar sã primim, noi, Grupa Mare „Step by Step”, educatoare Goga Anca, ne-am gândit sã invitãm scolarii de la Scoala Gimnazialã „Dimitrie Cantemir”, care împreunã cu d-na învãtãtoare Cosma Dana sã ne ajute sã decorãm cizmulitele multicolore. Acestea au fost decorate cu sclipici, forme de iarnã din hârtie coloratã, vatã, etc. Toti copiii au fost recompensati si asteaptã curiosi venirea lui Mos Nicolae.

Periuta de Aur 2019

Prescolarii grupelor mari au participat la concursul de igienã oralã intitulat ”Periuta de aur”, având drept scop verificarea si fixarea deprinderilor legate de igiena dentarã. Fiecare grupã a fost reprezentatã de câte un echipaj format din 6 concurenti, care au rãspuns mai multor întrebãri formulate de medicul stomatolog dr. Pop Bogdan. Atât concurentii, cât si sustinãtorii acestora au fost premiati cu diplome.

Scoala Altfel

În sãptãmâna 21-25.10.2019 s-a desfãsurat în grãdinita noastrã programul "Scoala Altfel". Scopul proiectului a vizat îmbunãtãtirea competentelor sociale, nivelul cooperãrii, nivelul comunicãrii verbale si nonverbale, nivelul creativitãtii. În aceastã sãptãmână copiii au participat la activitãti precum: "Sã fim buni crestini" - actiune comunã cu Biserica Ortodoxã Românã, "Covorasul povestitor" - actiune comunã cu Biblioteca Judeteanã "Petre Dulfu", "Ora de sport" - actiune în colaborare cu Scoala Gimnazialã "Dimitrie Cantemir", "Hai la baschet" - în colaborare cu profesorul de baschet Fertigan Alexandru de la Clubul Copiilor si asociatia Wild Cats, "Muzeul din orasul meu" - vizitã la Muzeul de Mineralogie, "Eroul din orasul meu" - actiune cu pompierii, "Cum să crestem sãnãtosi" - actiune cu cabinetul medical, "Sigurantã, atentie, prevenire si responsabilitate!" - actiune cu Gara si Politia Municipiului Baia Mare, ”Învãtãm jucându-ne - actiuni dedicate jocurilor în grãdinitã.”

21-25 octombrie 2019

Crãciun românesc în grãdinitã

Acest proiect, „Crãciun românesc în grãdinitã” l-am derulat cu scopul de a ne reaminti sensul Crãciunului si a adunat împreunã tot personalul Grãdinitei Floare de Colt, toti prescolarii si pãrintii, alãturi de care trãim si pe care îi observãm doar câteodatã, în drumurile noastre zilnice grãbite. De asemenea, a fost si o lectie oferitã copiilor, care au învãtat ce înseamnã A DÃRUI fãrã a astepta nimic în schimb. Frumusetea iernii, cu dulcele ecou al colindelor si imaginea celor dragi în suflet, reprezintã momentul cel mai asteptat, nu numai de cãtre copii, ci si de adulti. Ele sunt întâmpinate cu inimile deschise, curate si pline de emotie. Copiii îsi vor aminti că frumusetea sãrbãtorilor de iarnã este datã si de faptul cã fiecare om are puterea si nevoia de a ajuta pe cineva, din putinul sau multul pe care îl are. Acest eveniment s-a dorit o campanie a dorintelor împlinite, o lectie de viatã trãitã si simtitã în comun, aceea de OFERI si apoi de a PRIMI!
Imaginati-vã cum ar arãta lumea dacã toti am spune: "Pot sã ajut si eu!". Câti copii ar începe o nouã zi cu un zâmbet, câte familii ar începe o nouã viatã, câte visuri mari s-ar împlini din gesturile noastre mici, puse unul lângã altul! Parohiile partenere, Centrul de Reabilitare Socialã - Educatia Timpurie au fost partenerii nostri anul acesta în campania de donatie ”Hai sã umplem autocarul”. Dãruind, vrem ca emotia Crãciunului sã ajungã si la copiii prescolari care nu sunt atât de norocosi, sã simtã cu ajutorul nostru o parte din magia acestei sãrbãtori! Fie ca sãrbãtorile apropiate sã vã aducã
bucurie, pace, sãnãtate si împlinire sufleteascã!
Vã multumim tuturor !

5 decembrie 2019

Ziua Politiei

Grupa Mare "Step by Step", alãturi de educatoarea Pop Anca, au participat la evenimentul dedicat Zilei Politiei Române. Evenimentul a avut loc în Piata Revolutiei din Baia Mare, unde copiii au avut prilejul sã vadã laboratorul mobil al serviciului de criminalisticã si tehnica folositã în cercetarea la fata locului. De asemenea grupa caninã din Serviciul de Ordine Publicã a desfãsurat exercitii demonstrative.

25 martie 2019

Sãrbãtoarea Grãdinitei 2019

Sãrbãtoarea Grãdinitei a fost marcatã si în acest an de Grupa Mare "Step by Step", educatoare Pop Anca si David Gabriella. Copiii alãturi de un reprezentant al familiei au desfãsurat activitãti la centre, încununând venirea primãverii printr-o scenetã sugestivã.

Zi specialã pentru copiii Grupei Mari. Joi, 21.03.2019, copiii au desfãsurat o activitate pe centre, asistati si ajutati de cãtre pãrinti alãturi de care au simtit încã o datã ce înseamnã bucuria lucrului bine fãcut! Rezultatele vorbesc de la sine!

Componentã a educatiei pentru societate, educatia rutierã reprezintã unul dintre elementele esentiale ale civilizatiei moderne. Pornind de la adevãrul cã ” în circulatie e de ajuns, uneori, sã gresesti o singurã datã pentru cã a doua oarã nu mai ai când”, ne-am gândit , cu ocazia Sãrbãtorii Grãdinitei, sã desfãsurãm împreunã cu pãrintii si copiii activitãti de educatie rutierã. Am avut si un invitat special, agentul de circulatie care ne-a prezentat câteva reguli de circulatie si ne-a lãsat sã ”observãm” masina de politie.

Prescolarii Grupei Mici A "Step by Step", îndrumati de doamnele educatoare Verdes Rodica si Aur Mãdãlina au avut bucuria de a avea alãturi pãrintii, împreunã cu care au lucrat cu drag la centrele pregãtite cu multe materiale atractive. Prin intermediul lucrãrilor realizate si a scurtului program artistic pregãtit de copii pentru pãrintii lor am marcat astfel o zi dedicatã primãverii si sãrbãtorii grãdinitei.

În data de 21.03.2019, la Grupa Micã B „Step by Step” a avut loc o activitate atractivã pentru copii si interesantã pentru pãrintii lor, în cadrul Sãrbãtorii Grãdinitei. Activitatea a debutat cu întâlnirea obisnuitã de dimineatã, au urmat câteva jocuri distractive, dupã care copiii au fost îndrumati sã lucreze pe centre. Pãrintii au primit cu bucurie invitatia de a lucra împreunã cu copiii la centrele deschise si au profitat de aceastã ocazie pentru a-si petrece o zi cu copilul. Copiii au fost încântati si s-au descurcat extraordinar de bine.

Mare bucurie azi la noi în Grupa Mare „Step by Step”. Copiii împreunã cu pãrintii si doamnele educatoare Motica Rodica si Sustic Ioana au participat la Sãrbãtoarea Grãdinitei. Cum? Cu stil! Tema sãptãmânii a fost ”Bravo, ai stil!”, asa cã am ”croit” rochii pentru doamnele invitate, ”le-am luat” mãsurile, am construit depozitul de materiale alãturi de tãtici, am ”reparat” masinile de cusut si cãlcãtoarele si am pregãtit frigãrui cu fructe pentru petrecerea confectionierilor.

În grãdinita noastrã am avut o zi specialã, Sãrbãtoarea Grãdinitei. Cu aceastã ocazie, copiilasii din Grupa Mare A si-au invitat pãrintii, bunicii si frãtiorii mai mari sã petreacã aceastã zi minunatã împreunã. Am confectionat tablouri cu flori de primãvarã, am pictat fluturasi si am lipit diferite materiale pentru a realiza o lucrare colectivã. Copiii au fost entuziasmati si emotionati pentru cã au avut ocazia sã-si petreacã timpul cu membrii familiei în cel de-al doilea cãmin drag sufletului lor: grãdinita.

21 martie 2019

Ziua Mondialã a Sãnãtãtii Orale

Ziua Mondialã a Sãnãtãtii Orale, o initiativã a Federatiei Internationale a Dentistilor, este sãrbãtoritã anual pe 20 martie. Actiunile desfãsurate cu acest prilej au ca scop cresterea, la nivel global, a gradului de constientizare a populatiei privind importanta mentinerii unei stãri optime a sãnãtãtii orale la orice vârstã. Prescolarii de la Grupa Mare "Step by Step", împreunã cu educatoarea Pop Anca, director prof. Goci Elena si asistenta Sabãu Emilia, au marcat acest eveniment printr-o actiune - concurs care a avut loc la Grădinita cu Program Prelungit "Step by Step".

20 martie 2019

Ziua Nationalã

În data de 28.11.2018, Grupa Mare "Step by Step", a marcat ziua de 1 Decembrie în anul Centenarului la Scoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”. Actiunea a avut loc în cadrul proiectului de parteneriat cu clasa a IV-a, învãtãtoare Ancuta TEGLAS. Copiii au fost profund impresionati de momentul artistic prezentat si au avut ocazia sã petreacã o orã în bãncile care îi vor astepta din toamnã.

28 octombrie 2018

Ajutor sunt în pericol

Activitatea desfãsuratã în data de 26 octombrie 2018, cu întreg colectivul de prescolari prezenti în unitate, cadrele didactice si personalul auxiliar, a fost coordonatã de cãtre doamna Plt. Adj. Florica TEMPLE-LUPAN, ISU Maramures. S-au vizionat filmulete care au redat diferite situatii posibile de producere de incendii, s-au purtat discutii despre modul în care puteau fi evitate si cum trebuie sã se intervinã în caz de incendiu. Activitatea cu caracter de educatie pentru situatii de urgentã, s-a desfãsurat în cadrul proiectului de parteneriat ”Apel de urgentã 112”.

26 octombrie 2018

Sigurantã, atentie, prevenire si responsabilitate

În activitãtile desfãsurate o importantã aparte se acordã educatiei prescolarilor în ceea ce priveste siguranta civicã si siguranta rutierã. În cadrul sãptãmânii ”Scoala Altfel”, în data de 25 octombrie 2018, Grãdinita noastrã a avut ca invitati un echipaj din cadrul Politiei Rutiere. Cei doi invitati, subinspector Roxana BORGYOS si agent sef principal Ionel FILIP, împreunã cu echipa de educatoare responsabile de aceastã actiune Anca GOGA, Georgiana GRIGOR, Salustia GHITA, Andreea GRIGOR, Tatiana POGÃCIAS, Rodica VERDES, Mãdãlina AUR si Tatiana BONTA, au colaborat la derularea unor activitãti
preventiv–educative pe linie de circulatie rutierã cu participarea unui numãr de 177 de prescolari. În cadrul activitãtilor desfãsurate în mod interactiv, s-au efectuat si exercitii aplicative: reguli de circulatie si obligatii ale participantilor la traficul rutier, discutii deschise cu prescolarii, pe teme rutiere, consolidarea si fixarea cunostintelor prescolarilor pe linie rutierã.

25 octombrie 2018

Muzeul Satului si Ziua Armatei

Copiii de la Grupa Mare „Step by Step”, în data de 25 octombrie 2018, au vizitat expozitia de minerit a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie, având posibilitatea de a adresa întrebãri legate de aceastã îndeletnicire veche a bãimãrenilor.
Au participat la activitãtile desfãsurate la Statuia Ostasului Român în cadrul ”Zilei Armatei” si au depus o coroanã de flori alãturi de reprezentanti ai Ministerului Muncii.
La Muzeul Satului pe lângã casele vizitate au vãzut gospodãriile anexe (sura, carul cu fân, pomul cu oale) si o scoalã veche unde au avut ocazia sã se aseze în bãnci. Activitatea cu caracter de educatie socialã
s-a desfãsurat în cadrul proiectului ”Muzeul viu”.

25 octombrie 2018

Cum sã crestem sãnãtosi

În data de 24.10.2018, în cadrul sãptãmânii Scoala Altfel, copiii Grãdinitei ,,Floare de Colt” au participat la actiunea ,,Cum sã crestem sãnãtosi” în parteneriat cu Cabinetul Medical. Activitatea a avut ca si scop promovarea sãnãtãtii prin încurajarea actiunilor de prevenire si combatere a virusilor, respectiv crearea unei constiinte de educatie pentru sãnãtate cu o culturã optimã, precum si crearea unei atitudini si a unui comportament sanitar–igienic. Aceastã actiune a fost prezentatã de asistenta medicalã a grãdinitei,
Emilia SABOU, alãturi de: director prof. Elena GOCI, prof. Rodica MOTICA, prof. Ioana SUSTIC
si prof. Anca POP.

24 octombrie 2018

Covorasul povestitor

Bucurie, zâmbete, povesti spuse altfel, aplauze si un decor spectaculos sunt cuvinte ce ar caracteriza ziua de 23.10.2018, în care doamna Camelia ACHIM, bibliotecarã la Biblioteca Judeteană ”Petre Dulfu”, filiala ”Ion Siugariu”, le-a prezentat prescolarilor covorul povestitor ”Punguta cu doi bani”. Covorul povestitor, este o alternativã/un suport la carte ca si mini-teatrul, pãpusile de deget, care îi induce copilului plãcerea de a citi, constientizându-l cã acea poveste pe care el o ascultã, o acceptã, o savureazã, se gãseste între copertile acelei cãrti care se aflã alãturi de covor. Prescolarii au fost foarte încântati de poveste, iar la sfârsitul activitãtii au putut mânui personajele si sã reconstituie povestea cu ajutorul lor dupã imaginile cãrtii care însoteste întotdeauna covorul, exprimându-si dorinta de a mai vedea si alte covorase povestitoare. Aceastã activitate a fost coordonatã de: director prof. Elena GOCI, prof. Andra GRIGUTA,
prof. Sandra CRISAN, prof. Anuta GRIGOR, prof. Anca RUS, prof. Mãdãlina AUR si
bibliotecar Camelia ACHIM.

23 octombrie 2018

Carnavalul toamnei

În data de 23 octombrie 2018 copiii de la Grupa Mare "Step by Step" au organizat în cadrul sãptãmânii Scoala Altfel ,,Carnavalul toamnei”. La aceastã activitate au participat si pãrintii acestora, precum si elevele de la Colegiul National "Mihai Eminescu" care desfãsoarã practicã la grãdinita noastrã. Fiecare copil a defilat împreunã cu pãrintele, prezentându-si costumele create. A fost o activitate de succes!

23 octombrie 2018

Sã fim buni crestini

Activitatea “Sã fim buni crestini” din data de 22 octombrie 2018 este o actiune realizatã în cadrul programului educational “Scoala Altfel” având ca si partener implicat pe Preotul Vasile Tiplea reprezentant al Bisericii Ortodoxe. În timpul activitãtii preotul familiarizeazã copiii cu lãcasele de cult, le aratã si descrie o icoanã care la final o doneazã grãdinitei, îi învatã semnul crucii. Aceastã actiune a avut ca si obiective: stimularea intereselor copiilor pentru cunoasterea unor traditii si reguli de bunã purtare, educarea atitudinilor de tolerantã între copiii care apartin diferitelor culte, precum si dezvoltarea sãnãtoasã si armonioasã a copiilor prin intermediul activitãtii, fiind coordonatã de : director prof. Elena GOCI, preot Vasile TIPLEA, prof. Salustia GHITA, prof. Andreea GRIGOR, prof. Anca RUS si prof. Lidia TIMOCE.

22 octombrie 2018

Inspectie Grad 2 - Anca Pop

În cadrul inspectiei finale pentru obtinerea gradului didactic II, educatoarea Anca POP împreunã cu prescolarii Grupei Mari "Step by Step" au putut experimenta meseria de ciocolatieri pentru o zi. Pornind de la povestea „Charlie si fabrica de ciocolatã” acestia au putut experimenta topirea si solidificarea ciocolatei, au modelat bomboane de ciocolatã, au etichetat tabletele de ciocolatã, au preparat ciocolatã „si bunã si sãnãtoasã”, au asezat tot atâtea bomboane pe masa luminoasã câte indica cifra si au construit fabrica de ciocolatã a lui Charlie. Ca orice lucru temeinic pregãtit, ziua s-a bucurat de un real succes!

21 octombrie 2018

Muzeul iluziilor

Vineri, 21 septembrie 2018 a fost o zi plinã de iluzii si magie pentru copiii din Grupa Mare, care însotiti de doamna educatoare au fãcut o vizitã la Muzeul Iluziilor. Acolo, cei mici au fost fascinati de probele interactive la care au luat parte, în special spectacolul levitatiei, holograma piramidalã si sunetele scoase de generatorul Van de Graaff. Copiii au fost impresionati si au plecat de acolo cu dorinta de a realiza ei însisi iluzii cu care sã-si impresioneze familia sau prietenii.

21 octombrie 2018

Un milion de stele - Actiune caritabilã

Ziua de 11 octombrie 2018 a fost o zi specialã pentru prescolarii de la Grãdinita cu Program Prelungit "Floare de Colt". Au participat alãturi de pãrintii lor si educatoarele de la grupe la actiunea caritabilã
"UN MILION DE STELE" în cadrul cãreia cu emotii au aprins o lumânare si au donat bani pentru vârstnicii cu probleme. Atmosfera a fost una frumoasã, copiii luând parte si la o slujbã. La final cu totii au plecat cu zâmbetul pe buze, multumiti cã au fãcut o faptã bunã.

11 octombrie 2018