Noutãti

Ziua Nationalã

În data de 28.11.2018, Grupa Mare "Step by Step", a marcat ziua de 1 Decembrie în anul Centenarului la Scoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir”. Actiunea a avut loc în cadrul proiectului de parteneriat cu clasa a IV-a, învãtãtoare Ancuta TEGLAS. Copiii au fost profund impresionati de momentul artistic prezentat si au avut ocazia sã petreacã o orã în bãncile care îi vor astepta din toamnã.

28 octombrie 2018

Ajutor sunt în pericol

Activitatea desfãsuratã în data de 26 octombrie 2018, cu întreg colectivul de prescolari prezenti în unitate, cadrele didactice si personalul auxiliar, a fost coordonatã de cãtre doamna Plt. Adj. Florica TEMPLE-LUPAN, ISU Maramures. S-au vizionat filmulete care au redat diferite situatii posibile de producere de incendii, s-au purtat discutii despre modul în care puteau fi evitate si cum trebuie sã se intervinã în caz de incendiu. Activitatea cu caracter de educatie pentru situatii de urgentã, s-a desfãsurat în cadrul proiectului de parteneriat ”Apel de urgentã 112”.

26 octombrie 2018

Sigurantã, atentie, prevenire si responsabilitate

În activitãtile desfãsurate o importantã aparte se acordã educatiei prescolarilor în ceea ce priveste siguranta civicã si siguranta rutierã. În cadrul sãptãmânii ”Scoala Altfel”, în data de 25 octombrie 2018, Grãdinita noastrã a avut ca invitati un echipaj din cadrul Politiei Rutiere. Cei doi invitati, subinspector Roxana BORGYOS si agent sef principal Ionel FILIP, împreunã cu echipa de educatoare responsabile de aceastã actiune Anca GOGA, Georgiana GRIGOR, Salustia GHITA, Andreea GRIGOR, Tatiana POGÃCIAS, Rodica VERDES, Mãdãlina AUR si Tatiana BONTA, au colaborat la derularea unor activitãti
preventiv–educative pe linie de circulatie rutierã cu participarea unui numãr de 177 de prescolari. În cadrul activitãtilor desfãsurate în mod interactiv, s-au efectuat si exercitii aplicative: reguli de circulatie si obligatii ale participantilor la traficul rutier, discutii deschise cu prescolarii, pe teme rutiere, consolidarea si fixarea cunostintelor prescolarilor pe linie rutierã.

25 octombrie 2018

Muzeul Satului si Ziua Armatei

Copiii de la Grupa Mare „Step by Step”, în data de 25 octombrie 2018, au vizitat expozitia de minerit a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie, având posibilitatea de a adresa întrebãri legate de aceastã îndeletnicire veche a bãimãrenilor.
Au participat la activitãtile desfãsurate la Statuia Ostasului Român în cadrul ”Zilei Armatei” si au depus o coroanã de flori alãturi de reprezentanti ai Ministerului Muncii.
La Muzeul Satului pe lângã casele vizitate au vãzut gospodãriile anexe (sura, carul cu fân, pomul cu oale) si o scoalã veche unde au avut ocazia sã se aseze în bãnci. Activitatea cu caracter de educatie socialã
s-a desfãsurat în cadrul proiectului ”Muzeul viu”.

25 octombrie 2018

Cum sã crestem sãnãtosi

În data de 24.10.2018, în cadrul sãptãmânii Scoala Altfel, copiii Grãdinitei ,,Floare de Colt” au participat la actiunea ,,Cum sã crestem sãnãtosi” în parteneriat cu Cabinetul Medical. Activitatea a avut ca si scop promovarea sãnãtãtii prin încurajarea actiunilor de prevenire si combatere a virusilor, respectiv crearea unei constiinte de educatie pentru sãnãtate cu o culturã optimã, precum si crearea unei atitudini si a unui comportament sanitar–igienic. Aceastã actiune a fost prezentatã de asistenta medicalã a grãdinitei,
Emilia SABOU, alãturi de: director prof. Elena GOCI, prof. Rodica MOTICA, prof. Ioana SUSTIC
si prof. Anca POP.

24 octombrie 2018

Covorasul povestitor

Bucurie, zâmbete, povesti spuse altfel, aplauze si un decor spectaculos sunt cuvinte ce ar caracteriza ziua de 23.10.2018, în care doamna Camelia ACHIM, bibliotecarã la Biblioteca Judeteană ”Petre Dulfu”, filiala ”Ion Siugariu”, le-a prezentat prescolarilor covorul povestitor ”Punguta cu doi bani”. Covorul povestitor, este o alternativã/un suport la carte ca si mini-teatrul, pãpusile de deget, care îi induce copilului plãcerea de a citi, constientizându-l cã acea poveste pe care el o ascultã, o acceptã, o savureazã, se gãseste între copertile acelei cãrti care se aflã alãturi de covor. Prescolarii au fost foarte încântati de poveste, iar la sfârsitul activitãtii au putut mânui personajele si sã reconstituie povestea cu ajutorul lor dupã imaginile cãrtii care însoteste întotdeauna covorul, exprimându-si dorinta de a mai vedea si alte covorase povestitoare. Aceastã activitate a fost coordonatã de: director prof. Elena GOCI, prof. Andra GRIGUTA,
prof. Sandra CRISAN, prof. Anuta GRIGOR, prof. Anca RUS, prof. Mãdãlina AUR si
bibliotecar Camelia ACHIM.

23 octombrie 2018

Carnavalul toamnei

În data de 23 octombrie 2018 copiii de la Grupa Mare "Step by Step" au organizat în cadrul sãptãmânii Scoala Altfel ,,Carnavalul toamnei”. La aceastã activitate au participat si pãrintii acestora, precum si elevele de la Colegiul National "Mihai Eminescu" care desfãsoarã practicã la grãdinita noastrã. Fiecare copil a defilat împreunã cu pãrintele, prezentându-si costumele create. A fost o activitate de succes!

23 octombrie 2018

Sã fim buni crestini

Activitatea “Sã fim buni crestini” din data de 22 octombrie 2018 este o actiune realizatã în cadrul programului educational “Scoala Altfel” având ca si partener implicat pe Preotul Vasile Tiplea reprezentant al Bisericii Ortodoxe. În timpul activitãtii preotul familiarizeazã copiii cu lãcasele de cult, le aratã si descrie o icoanã care la final o doneazã grãdinitei, îi învatã semnul crucii. Aceastã actiune a avut ca si obiective: stimularea intereselor copiilor pentru cunoasterea unor traditii si reguli de bunã purtare, educarea atitudinilor de tolerantã între copiii care apartin diferitelor culte, precum si dezvoltarea sãnãtoasã si armonioasã a copiilor prin intermediul activitãtii, fiind coordonatã de : director prof. Elena GOCI, preot Vasile TIPLEA, prof. Salustia GHITA, prof. Andreea GRIGOR, prof. Anca RUS si prof. Lidia TIMOCE.

22 octombrie 2018

Inspectie Grad 2 - Anca Pop

În cadrul inspectiei finale pentru obtinerea gradului didactic II, educatoarea Anca POP împreunã cu prescolarii Grupei Mari "Step by Step" au putut experimenta meseria de ciocolatieri pentru o zi. Pornind de la povestea „Charlie si fabrica de ciocolatã” acestia au putut experimenta topirea si solidificarea ciocolatei, au modelat bomboane de ciocolatã, au etichetat tabletele de ciocolatã, au preparat ciocolatã „si bunã si sãnãtoasã”, au asezat tot atâtea bomboane pe masa luminoasã câte indica cifra si au construit fabrica de ciocolatã a lui Charlie. Ca orice lucru temeinic pregãtit, ziua s-a bucurat de un real succes!

21 octombrie 2018

Muzeul iluziilor

Vineri, 21 septembrie 2018 a fost o zi plinã de iluzii si magie pentru copiii din Grupa Mare, care însotiti de doamna educatoare au fãcut o vizitã la Muzeul Iluziilor. Acolo, cei mici au fost fascinati de probele interactive la care au luat parte, în special spectacolul levitatiei, holograma piramidalã si sunetele scoase de generatorul Van de Graaff. Copiii au fost impresionati si au plecat de acolo cu dorinta de a realiza ei însisi iluzii cu care sã-si impresioneze familia sau prietenii.

21 octombrie 2018

Un milion de stele - Actiune caritabilã

Ziua de 11 octombrie 2018 a fost o zi specialã pentru prescolarii de la Grãdinita cu Program Prelungit "Floare de Colt". Au participat alãturi de pãrintii lor si educatoarele de la grupe la actiunea caritabilã
"UN MILION DE STELE" în cadrul cãreia cu emotii au aprins o lumânare si au donat bani pentru vârstnicii cu probleme. Atmosfera a fost una frumoasã, copiii luând parte si la o slujbã. La final cu totii au plecat cu zâmbetul pe buze, multumiti cã au fãcut o faptã bunã.

11 octombrie 2018